La Grange Verte - Chateau l'Espérance - Bordeaux

Chateau l'Espérance 2014


Druiven:

Merlot en Cabernet Sauvignon


Smaaktype:

Mooie niet al te zware Bordeaux, soepel maar wel vol en Krachtig, zelfs complex! Met fijne houttonen en is karaktervol. Ook voor later op de avond een prima metgezel met mooie muziek op de oren en een stukje belegen kaas


Streek van herkomst:

Blaye, Côtes de Bordeaux

Kleur:

dieprood

Serveertip:

Entrecote van de grill

Eendenborstfilet

Kaassuggestie:

Belegen (boeren)kaas

Drinkadvies:

Nu tot 2022


Nederlandse wortels in de Bordeaux? Ja, maar via een lange omweg. De familie Jonck verkeerde eerst een eeuw of drie in Zuid-Afrika. Sinds 1998 beheren zij het kasteel dat verwijst naar Kaap de Goede Hoop en 'l'Espérance'' (De Hoop) is gedoopt. Waar ze met hulp van de beroemde oenoloog Olivier Dauga (bekend van diverse Grand Cru Classées) wijn maken. Deze rode wijn waaiert uit het glas met zachte vanille, samengebald fruit en een fluweel randje cacao. Smaakt goed gefundeerd en voorziet de betere vleesgerechten van een gouden rand. Het moderne Bordeaux!

Het AOP luidt: Blaye, Côtes de Bordeaux

Met deze aanwinst en zeker jaargang 2014, hebben wij iets bijzonders in huis. De kwaliteit van deze wijn is in de afgelopen vier jaar enorm verbeterd. Olivier Dauga krijgt steeds meer vat op de potentie van deze wijngaard. Daarom is ook dit weer een jaargang die op de schouders staat van de oudere jaren. Zeker met het bewaarpotentiaal, is dit een graag geziene gast op elke feestelijke gelegenheid, maar ook in elke kelder om te bewaren voor later.

La Grange Verte Wines is de enige importeur die op dit moment beschikt over de exclusieve jaargang 2014.