Het landgoed van Domaine de l'Herré omvat 130 hectare en is in het hart van de Gascogne gelegen met uitzicht op de Pyreneeën. De druivenrassen die l'Herré heeft aangeplant zijn Sauvignon Blanc, Colombard, Ungni Blanc, Chardonnay, Gros Manseng en Malbec. Het zijn wijnen van topkwaliteit en kenmerken zich door een ongekende frisheid en het vele fruit; ook de rode wijn. De wijn van l'Herré verraste ons enorm!



La Grange Verte - Domaine de l'Herré - Gascogne

Domaine de l'Herré

I.G.P. Côtes de Gascogne

80% Colombard -

20% Ugni Blanc

Domaine de l'Herré

I.G.P. Côtes de Gascogne

Chardonnay

Domaine de l'Herré

I.G.P. Côtes de Gascogne

Cabernet Sauvignon - Merlot

Domaine de l'Herré

I.G.P. Côtes de Gascogne

Gros Manseng

Onze Proefnotieties:


De kleur is helder strogeel met zilveren schitteringen. De geur is van verse limoen en fruitige noten van grapefruit en ananas.

De smaak is intens met een exotische en minerale finale. Een heerlijke frisheid en mooie structuur.


Direct ja! Als je zegt aperitief. Maar ook bij zeevruchten is deze wijn niet te versmaden. Ook iet wat steverige gerechten kan deze wijn prima de baas. Worst, raclette kaas behoort tot het uitgebreide gamma.De serveertemperatuur tussen ligt rond de 8 en 10 °.


VINIFICATIE: om de aroma's en vooral de frisse zuren te behouden, worden de druiven vroeg in de ochtend geplukt, om daarna direct te worden geperst. Hierbij wordt elke vorm van oxidatie voorkomen. Ook het vergisten vindt plaat bij een lage temperatuur van maximaal 16 ° C.


Onze Proefnotieties:


De wijn kleurt diep geel. In de neus neem je bloemen waar zoals jasmijn, met accenten van acacia, peer en amandel. De smaak is fris, vol en toch rond. Evenwichtig, met een lichte brioche en boterachtige met tonen van honing en gekonfijte citroenen.


De wijn is door zijn frisheid geschikt als aperitief. Verder bij schaaldieren, vis met een lichte saus en wit vlees.De serveertemperatuur tussen ligt rond de 8 en 10 °.


VINIFICATIE: om de aroma's en vooral de frisse zuren te behouden, worden de druiven vroeg in de ochtend geplukt, om daarna direct te worden geperst. Hierbij wordt elke vorm van oxidatie voorkomen. Ook het vergisten vindt plaat bij een lage temperatuur van maximaal 16 ° C.

Onze Proefnotieties:


De rosé heeft een heldere kleur. In de neus aroma's van rode vruchten en frambozen. De smaak is puur fruit en is mond vullend. Het voelt als een  smaakexplosie.


De wijn is geschikt als aperitief, bij kleine hapjes, salades en ook als begeleider van gegrild wit vlees. De serveertemperatuur tussen ligt rond de 8 en 10 °.


VINIFICATIE: om de aroma's en vooral de frisse zuren te behouden, worden de druiven vroeg in de ochtend geplukt, om daarna direct te worden geperst. Hierbij wordt elke vorm van oxidatie voorkomen. Ook het vergisten vindt plaat bij een lage temperatuur van maximaal 16 ° C.


Onze Proefnotieties:


De wijn oogt helder, stro geel met groene en gouden tinten. In de neus is het grapefruit en citroen wat de klok slaat. Ook de typische subtiel plantaardige geur van de Sauvignon Blanc stuift je tegemoet. De smaak is fris, mineraal, met een mooie fruitige tonen en elegante nuances die neigen naar buxus. Een lange afdronk met intense tonen van citrus en exotische vruchten valt ons ten deel.


Zeker aan te bevelen als aperitief. Ook bij lichte voorgerechten, salades met citrus tonen, vis en verse geitenkaas. De serveertemperatuur tussen ligt rond de 8 en 10 °.


VINIFICATIE: om de aroma's en vooral de frisse zuren te behouden, worden de druiven vroeg in de ochtend geplukt, om daarna direct te worden geperst. Hierbij wordt elke vorm van oxidatie voorkomen. Ook het vergisten vindt plaat bij een lage temperatuur van maximaal 16 ° C.

Onze Proefnotieties:


Een bleek gouden kleur en heel helder. De geur is intens en rijk aan aroma's van ananas, muskaat, peer en perzik. De smaak heeft een perfecte zoet- zuurbalans! De wijn is zalvend en fris tegelijk met noten van zure snoepjes. De afdronk is lang en verkwikkend en nergens loom!


De wijn past perfect bij exotische en oosterse gerechten! Deze Gros Manseng is hiervoor gemaakt! Maar ook uitstekend bij foie gras en desserts. De wijn kan nog makkelijk drie jaar ouderen.

De serveertemperatuur tussen ligt rond de 8 en 10 °.


VINIFICATIE: om de aroma's en vooral de frisse zuren te behouden, worden de druiven vroeg in de ochtend geplukt, om daarna direct te worden geperst. Hierbij wordt elke vorm van oxidatie voorkomen. Ook het vergisten vindt plaat bij een lage temperatuur van maximaal 16 ° C.



'H' de l'Herré

I.G.P. Côtes de Gascogne

Sauvignon Blanc